lauantai 23. maaliskuuta 2013

Samsung galaxy xcoover - puhelin käytössä

Pitkän harkinnan tuloksena tein ostopäätöksen uudesta älypuhelimesta. Puhelin on ollut melko mielenkiintoinen kapistus.Olen tutustunut siihen noin viikon ajan.Nettiyhteys on muutaman päivän ikäinen. Puhelimesta löytyy melkeinpä liian monta käyttötarkoitusta. Tänään kokeilimme navikointia. Osoitteen saa kirjoittamalla tai puhumalla. Menoreitti mökille sujui ja naishenkilö säikäytti välillä: "käänny oikealle ja käänny vasemmalle."Tulomatkalla loppuikin virta ja laturi oli vielä alkuperäisessä pakkauksessa kotona.

Kamera on melkohyvä. Sillä olen kuvannut jonkin verran ja laittanut kuvia näihin bloggerin blogeihin. Latasin googlen kaupasta ilmaisen bloggerin ohjelman, jolla kuvien siirto onnistuu helpommin ja nopeammin kuin tietokoneella.

Puhelimen näyttöruutuun pitää opetella. Sen voi säätää, kuinka kauan haluaa sen olevan auki, jolloin sormen kosketus käynnistää eri toimintoja. Minulla on pienin säätö päällä, jona aikana pitää asioita näpytellä. Jos aika ylittyy, niin näyttöruutu menee pimeäksi ja silloin sen pitäisi olla valmis taskuun pantavaksi. Näyttöruutu ikäänkuin herätetään eloon pientä nappia painamalla, joka sijaitsee kameran kyljessä ja surfailua voidaan jatkaa. Kokeilemalla olen oppinut sormen käytön pitämällä näyttöä auki.Jos ei heti hoksaa, mihin ollaan menossa, niin pitää koskettaa ruudun johonkin tyhjään kohtaan, niin saa näytön pidettyä hereillä.
Tänään huomasin, että pitää olla tarkkana.En nimittäin huomannut kunnolla kirkkaassa auringon paisteessa näyttöruudun sammumista. Panin taskuun ja kuitenkin vielä varmistin, niin kamera olikin päällä. Kuvan ottaminen oli yhden hipaisun takana.

Muutta ja mutta, eihän se ruudun pimeneminen takaa sitä, etteikö puhelin aukea itsestään taskussa tai jossain muualla. Noudatin antamaani ohjetta myöhemmin ja niinhän siinä kävi, että puhelin oli auennut laukussa. Nyt pitää ottaa paremmin selvää, kait siinä on jonkinlainen lukitus olemassa, pakko olla! Kaikki pitää opetella kantapään kautta. Kuka antaa ohjeet?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oletko saanut tietoa hakemaasi asiaan?

Voisitko kommentoida tätä blogia!